Marfloxin 100mg/ml solutie injectabila 100ml

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine, Bovine

Substanta activa

Marbofloxacina

Descriere

Substante active: Marbofloxacina

Specii tinta: Bovine, Suine

Indicatii:

Bovine:

  • Tratamentul infectiilor respiratorii determinate de tulpini sensibile de Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica si Histophilus somni;
  • Tratamentul mastitei acute cauzate de E.coli.

Suine:

  • Tratamentul sindromului Metrita Mastita Agalaxie (MMA) determinat de tulpini bacteriene sensibile.
     

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza daca agentul patogen implicat este rezistent la alte fluorochinolone (rezistenta incrucisata). 
Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la fluorochinolone sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Flacon de 100 ml 

Cale administrare: Intravenos, Subcutanat, Intramuscular

Timp asteptare:

Carne si organe: bovine 2 mg/kg - 4 zile; 8 mg/kg in doza unica - 3 zile; suine - 2 zile.
Lapte: bovine 2 mg/kg - 24 ore; 8 mg/kg in doza unica - 72 ore.

Doza recomandata:

Bovine

  • tratamentul mastitei acute cauzata de E. coli: 2 mg marbofloxacina/kg greutate corporala sau 1 ml produs/50 kg greutate corporala in doza unica pe zi, pe cale intramusculara, subcutanata sau intravenoasa. Durata tratamentului este de 3 pana la 5 zile;
  • tratamentul infectiilor respiratorii cauzate de tulpini sensibile de Pasteurela multocida, Mannheimia haemolytica si Histophilus somni: 2 mg/kg greutate corporala (1 ml/50 kg mc), doza unica pe zi, pe cale intramusculara, subcutanata sau intravenoasa timp de 3 - 5 zile sau 8 mg/kg greutate corporala (2 ml/25 kg mc), doza  unica, intramuscular.

Daca volumul de administrat este mai mare de 20ml, doza trebuie divizata in doua sau trebuie administrata in locuri multiple.

Suine: tratamentul sindromului Metrita Mastita Agalaxie (MMA), cauzat de tulpini bacteriene sensibile: 2 mg marbofloxacina/kg greutate corporala sau 1 ml produs/50 kg greutate corporala in doza unica pe zi, pe cale intramusculara. Durata tratamentului este de 3 zile.

Reactii adverse:

Administrarea pe cale intramusculara la bovine poate determina reactii locale tranzitorii cu durere si tumefiere la nivelul locului de injectare, precum si leziuni inflamatorii care pot persista pana la 12 zile dupa administrare. 
Ocazional, dupa administrarea subcutanata a produsului la bovine, poate aparea durere locala si reactie inflamatorie localizata, fara semnificatie clinica. 
Se stie ca fluorochinolonele induc artropatie. Totusi, acest efect nu a fost observat niciodata dupa utilizarea marbofloxacinei la bovine.

Precautii:

Produsul medicinal veterinar trebuie utilizat luand in considerare politicile antimicrobiene locale si oficiale, de utilizare ale antibioticelor. Fluorochinolonele trebuie rezervate pentru tratamentul bolilor care au raspuns insuficient sau se asteapta sa raspunda insuficient la alte clase de antibiotice. 
Cand este posibil, fluorochinolonele trebuie utilizate numai pe baza antibiogramei. Utilizarea produsului in afara instructiunilor din SPC poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la fluorochinolone si poate scadea eficacitatea tratamentului cu alte chinolone, datorita rezistentei incrucisate potentiale. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Studiile efectuate la animate de laborator (sobolani, iepuri) nu au evidentiat prezenta unui efect teratogen, embriotoxic sau maternotoxic la utilizarea marbofloxacinei. 
Marbofloxacina poate fi utilizata la scroafe sau vaci gestante si in lactatie, in doza de 2 mg/kg greutate corporala. 
Nu a fast stabilita siguranta produsului dupa administrarea dozei de 8 mg/kg greutate corporala la vaci in timpul gestatiei si lactattiei. De aceea, produsul poate fi utilizat numai dupa evaluarea raportului beneficiu/risc, efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A se feri de inghet, A se pastra flacoanele in ambalajul secundar pentru a fi protejate de lumina

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M95

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine
Substanta activa
Marbofloxacina
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular, Intravenos
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/marfloxin_100_mg_ml_160316.pdf
Prospect

Meniu