Enroxil 10 fl*100ml,inj

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine, Bovine

Substanta activa

Enrofloxacina

Descriere

Substante active: Enrofloxacina

Specii tinta: Bovine, Suine

Indicatii:

Bovine: 
Tratamentul infectiilor tractului respirator determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica si Mycoplasma spp
Tratamentul mamitelor acute severe determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Escherichia coli
Tratamentul infectiilor tractului digestiv determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Escherichia coli
Tratamentul septicemiei determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Escherichia coli. Tratamentul artritei asociate cu micoplasmoza acuta determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Mycoplasma bovis la bovine cu varsta mai mica de 2 ani. 
Porcine: 
Tratamentul infectiilor tractului respirator determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Pasteurella multocida, Mycoplasma spp. si Actinobacillus pleuropneumoniae. 
Tratamentul infectiilor tractului urinar determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Escherichia coli
Tratamentul sindromului de disgalaxie post-partum, PDS (sindromul MMA) determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Escherichia coli si Klebsiella spp
Tratamentul infectiilor tractului digestiv eterminate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Escherichia coli.

Contraindicatii:

Nu utilizati produsul in caz de rezistenta la chinolone.

Nu utilizati produsul in cazul tulburarilor de crestere ale cartilajelor si/sau in timpul lezarii aparatului locomotor in special la nivelul articulatiilor suprasolicitate din punct de vedere functional sau datorita greutatii corporale. 
Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. Nu se va utiliza la cai in crestere deoarece poate produce posibile afectiuni ale cartilajului articular. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu un flacon de sticlă de 100 ml

Cale administrare: Subcutanat, Intravenos, Intramuscular

Timp asteptare:

Bovine: 
Dupa injectie intravenoasa: carne si organe: 5 zile; lapte: 3 zile. 
Dupa injectie subcutanata: carne si organe: 12 zile. 
Lapte: 4 zile. 


Porcine: 
Carne si organe: 13 zile. 

Doza recomandata:

Bovine: 5 mg enrofloxacina/kg greutate corporala, care corespunde la 1 ml/20 kg greutate corporala, o data pe zi, limp de 3 - 5 zile. 
Artrita asociata cu micoplasmoza acuta determinate de tulpini sensibile la enrofloxacina ale Mycoplasma bovis la bovine cu varsta mai mica de 2 ani: 5 mg enrofloxacina/kg greutate corporala care corespunde la 1 ml/20 kg greutate corporala, o data pe zi, timp de 5 zile. 
Produsul poate fi administrat prin injectie intravenoasa lenta sau subcutanat. 
Mamita acuta determinata de Escherichia coli: 5 mg enrofloxacina / kg greutate corporala care corespunde la 1 ml/20 kg greutate corporala, prin injectare intravenoasa lenta o data pe zi timp de doua zile consecutive. 
O a doua doza poate fi administrata pe cale subcutanata. In acest caz, se aplica timpul de asteptare dupa injectarea subcutanata. 
Nu ar trebui sa fie administrat mai mult de 10 ml la un singur loc de injectare subcutanata. 


Porcine:
2,5mg enrofloxacina / kg greutate corporala, care corespunde la 0,5 ml/20 kg greutate corporala, o data pe zi prin injectare intramusculara, timp de 3 zile. 
lnfectii ale tractului digestiv sau septicemie determinate de Escherichia coli: 5 mg enrofloxacina / kg de greutate corporala, care corespunde la 1 ml/20 kg greutate corporala, o data pe zi prin injectare intramusculara, timp de 3 zile. 
La porcine, injectarea trebuie efectuata in gat, la baza urechii. 
Nu ar trebui sa fie administrat mai mult de 3 ml la un singur loc de injectare intramusculara. Nu depasiti doza recomandata. 
Trebuie luate precautii sterile normale. 

Reactii adverse:

Reactii locale pot aparea ocazional la locul injectarii.

Precautii:

Reglementarile oficiale si locale referitoare la substantele antimicrobiene trebuie luate in considerare atunci cand produsul este utilizat. 
Fluorochinolonele vor fi pastrate ca rezerva pentru tratamentele care, in conditii clinice, raspund putin sau care vor raspunde putin la alte clase de substante antimicrobiene. 
Cand este posibil, fluorochinolonele trebuie sa fie utilizate numai pe baza testelor de sensibilitate. Utilizarea produsului in neconcordanta cu instructiunile din SPC poate duce la cresterea rezistentei bacteriilor la fluorochindlone si poate induce scaderea eficientei tratamentului cu alte chinolone, datorita rezistentei incrucisate. 
Modificari degenerative ale cartilajului articular au fost observate la viteii tratati oral cu 30 mg enrofloxacina / kg greutate corporala timp de 14 zile. 
Utilizarea enrofloxacinei la miei in crestere la doza recomandata timp de 15 zile a provocat modificari histologice ale cartilajului articular, care nu sunt asociate la semne clinice. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Enrofloxacina poate fi utilizata in timpul gestatiei si lactatiei.

Depozitare: A se proteja de lumina directa, A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M5

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine
Substanta activa
Enrofloxacina
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular, Intravenos
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/enroxil_10_inj_modif_5.pdf
Prospect

Meniu