Draxxin 25mg, 100ml

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine

Substanta activa

Tulatromicina

Descriere

Substante active: Tulatromicina

Specii tinta: Suine

Indicatii:

Porcine 
Tratamentul si metafilaxia bolilor respiratorii la suine (BRS) determinate de Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis si Bordetella bronchiseptica susceptibile la tulatromicina. Inainte de utilizarea produsului trebuie stabilita prezenta bolii in efectiv. Produsul medicinal veterinar trebuie sa fie utilizat doar daca se asteapta ca porcii sa prezinte semne de boala in urmatoarele 2-3 zile. 
 

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la antibioticele macrolide sau la oricare dintre excipienti. 

Forma de prezentare:

Flacon de sticla, de 100 ml ambalat in cutie de carton

Cale administrare: Intramuscular

Timp asteptare:


Porcine (carne si organe): 13 zile. 
 

Doza recomandata:

Porcine 
O singura injectie intramusculara cu 2,5 mg tulatromicina/kg greutate corporala (echivalent cu 1 ml/10 kg greutate corporala) in regiunea gatului. 
Pentru tratamentul porcilor cu greutate mai mare de 40 kg greutate corporala se va diviza doza astfel incat sa nu se administreze mai mult de 4 ml intr-un singur punct. 
Pentru orice boala respiratorie, se recomanda ca tratamentul animalelor sa se efectueze in fazele timpurii ale bolii si sa se evalueze raspunsul la tratament in termen de 48 de ore dupa injectarea produsului. Daca semnele afectiunilor respiratorii persista sau se amplifica, sau apare o recidiva, tratamentul trebuie schimbat, utilizand un alt antibiotic si continuat pana cand semnele clinice dispar. 

Pentru a se asigura un dozaj corect, greutatea corporala trebuie determinata cat mai corect posibil pentru a se evita supradozarea. In cazul flacoanelor cu doze multiple ce presupun perforarea de mai multe ori a dopului, se recomanda utilizarea unui ac aspirator su a unei seringi multidoza pentru a se evita perforarea excesiva a dopului de cauciuc.
 

Specificatii:

Poate aparea rezistenta incrucisata cu alte macrolide. Nu se administreaza simultan cu antimicrobiene cu un mod de actiune similar, cum ar fi alte macrolide sau lincosamide. 
 

Reactii adverse:


Reactiile patomorfologice la locul injectarii (incluzand modificari reversibile cum ar fi: congestie, edem, fibroza si hemoragie) sunt foarte frecvente pentru aproximativ 30 zile dupa injectare.

Precautii:

Utilizarea produsului trebuie sa se faca pe baza testelor de susceptibilitate a bacteriilor izolate de la animal. Daca acest lucru nu este posibil, terapia trebuie sa se bazeze pe informatii epidemiologice locale (la nivel regional, la nivelul fermei) privind sensibilitatea bacteriei tinta. 
Politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand este utilizat produsul. Utilizarea produsului cu abatere de la instructiunile date in RCP poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la tulatromicina si poate reduce eficacitatea tratamentului cu alte macrolide, lincosamide si streptogramine din grupa B, datorita potentialului de rezistenta incrucisata. 
Daca apare o reactie de hipersensibilitate, tratamentul adecvat trebuie administrat fara intarziere. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat 
Studiile de laborator la sobolan si iepure nu au produs nici un efect evident de tip teratogenic, fetotoxic sau maternotoxic. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI74

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine
Substanta activa
Tulatromicina
Cale administrare
Intramuscular
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/draxxin-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu