Borgal 24 fl*100 ml,inj

Categorie

Antibiotice injectabile

Producator
Specie

Suine, Bovine, Ovine, Cabaline

Substanta activa

Sulfadoxina, Trimetoprim

Descriere

Substante active: Sulfadoxina, Trimetoprim

Specii tinta: Ovine, Suine, Bovine, Cabaline

Indicatii:

Se recomanda la bovine, cabaline, porcine si ovine in tratamentul urmatoarelor afectiuni determinate de microorganisme sensibile la actiunea substantelor active: 
Bovine: 
Pentru tratamentul afectiunilor respiratorii la bovine cauzate de Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica si/sau Histophilus somni, precum si pentru tratamentul afectiunilor gastrointestinale sau urogenitale la bovine, cauzate de Escherichia coli
Porcine: 
Pentru tratamentul afectiunilor respiratorii cauzate de Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica, Actinobacillus pleuropneumoniae si Bordetella bronchiseptica precum si pentru tratamentul meningitei si artritei cauzate de Streptococcus suis. De asemenea pentru tratamentul afectiunilor cauzate de Haemophilus parasuis (meningita, poliserozita, artrita) si de Escherichia coli (diaree). 
Ovine: 
Pentru tratamentul afectiunilor respiratorii la ovine, cauzate de Pasteurel!a multocida si/sau Mannheimia haemolytica
Cabaline
Pentru tratamentul afectiunilor tractusului respirator la cabaline, cauzate de Streptococcus equi subsp. equi si subsp. zooepidemicus, precum si a afectiunilor tractusului genital care sunt cauzate de Streptococcus equi subsp. zooepidemicus, Klebsiella spp. si Streptococ ß-hemolitic

Contraindicatii:

A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la sulfamide sau la oricare dintre excipienti. 
A nu se utiliza la animale cu afectiuni hepatice grave, leziuni ale parenchimului renal sau discrazie sangvina. 

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 1 flacon de 100 ml

Cale administrare: Intramuscular, Intravenos, Subcutanat

Timp asteptare:

Carne si organe
Bovine: 9 zile 
Ovine: 14 zile 
Porcine: 8 zile 
Cabaline: 10 zile 
Lapte: 
Bovine: 6 mulsori 
Ovine: 9 mulsori 

Doza recomandata:

Doza recomandata este de 3 ml Borgal 24% la 50 kg greutate corporala, echivalentul a 12 mg sulfadoxina si 3 mg trimetoprim per kg greutate corporala. In majoritatea cazurilor, un singur tratament este suficient, dar daca nu se obtine un efect terapeutic suficient in 24 ore, tratamentul poate fi repetat la 48 ore dupa administrarea primei doze. 
Pentru a va asigura ca doza este corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai exact posibil, pentru a se evita subdozarea. 

Reactii adverse:

Dupa administrarea intramusculara sau subcutanata pot sa apara reactii locale trecatoare. 
Dupa administrare, pot aparea si reactii anafilactice si de hipersensibilitate. La cabaline au fost observate socuri cardiace si respiratorii, majoritatea aparute dupa injectarea intravenoasa. 
La fel ca in cazul tuturor produselor medicinale cu trimetoprim si sulfamida, trebuie luata in calcul posibilitatea afectarii rinichilor, ficatului sau a sistemului hematopoetic. 

Precautii:

Pentru a evita aparitia cristaluriei renale in timpul tratamentului, apa de baut trebuie sa fie la discretie. Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testarea susceptibilitatii bacteriene izolate de la animale. Daca aceasta nu este posibila, tratamentul trebuie sa se bazeze pe informatiile epidemiologice (la nivel regional, de fermii) referitoare la susceptibilitatea bacteriilor tinta. 
Utilizarea produsului in afara instructiunilor furnizate in RCP poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la substantele active si poate reduce eficacitatea tratamentului cu alte sulfamide, datorita potentialului pentru rezistenta incrucisata. La utilizarea produsului trebuie luate in considerare politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale. 

Utilizare in perioada de gestatie si lactatiei 
Din cauza continutului de glicerol formal, Borgal 24% nu trebuie utilizat la animale gestante. 
Produsul poate fi administrat in perioada lactatiei. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M2

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Suine, Bovine, Ovine, Cabaline
Substanta activa
Sulfadoxina, Trimetoprim
Cale administrare
Subcutanat, Intramuscular, Intravenos
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/borgal_24_160375.pdf
Prospect

Meniu