Stelfonta

Categorie: Oncologice

Producator: Virbac

Specie: Câini

Substanta Activa:

Tigilanol tiglat 

Descriere

Substanța activă: Tigilanol tiglat

Specii țintă: câini

Indicații:

Pentru tratamentul tumorilor mastocitare subcutanate nemetastatice (clasificarea OMS) nerezecabile, localizate la nivelul cotului sau jaretului sau distal față de acestea, și al tumorilor mastocitare cutanate nemetastatice nerezecabile la câini. Tumorile trebuie să aibă un volum mai mic sau egal cu 8 cm3 și să fie accesibile pentru efectuarea injecției intratumorale.

Prezentare: Flacon de 2ml de unică folosință cu 1mg tigilanol tiglat/ml

Doze și administrare:

- administrare intratumorală
- suprafața tumorii mastocitare vizată pentru tratament trebuie să fie intactă, pentru a reduce la minimum scurgerea produsului după injectare.
- înainte de a administra acest produs medicinal veterinar, este esențial să fie inițiate medicații concomitente (corticosteroizi, blocante ale receptorilor H1 și H2), pentru a preveni riscul de degranulare a mastocitelor. 
- administrați produsul medicinal veterinar ca doză unică de 0,5 ml/cm3 de volum tumoral, determinată în ziua administrării (după inițierea medicațiilor concomitente) 

Doza maximă de produs medicinal veterinar este de 0,15 ml/kg greutate corporală (care corespunde cu 0,15 tigilanol tiglat/kg greutate corporală), fără a depăși 4 ml pentru un câine, indiferent de numărul de tumori tratate, volumul tumoral sau greutatea corporală a câinelui.

Doza minimă de produs medicinal veterinar este de 0,1 ml, indiferent de volumul tumoral sau greutatea corporală a câinelui.

Administrare cu seringă sterilă de tip Luer lock, cu un ac cu calibrul de 23-27 

Medicație concomitentă: concomitent cu fiecare tratament cu STELFONTA, pentru a preveni riscul potențial de degranulare a mastocitelor: 

Corticosteroizi (prednison sau prednisolon cu administrare orală):
- începeți tratamentul cu 2 zile înainte de tratamentul cu STELFONTA la o doză totală de 1 mg/kg, cu 0,5 mg/kg administrate pe cale orală de două ori pe zi (PO BID)
- Continuați zilnic până la 4 zile după tratament (adică 7 zile în total).
- Reduceți doza de corticosteroizi la o singură doză de 0,5 mg/kg cu administrare orală, o dată pe zi (PO OID), timp de încă 3 zile.

Blocante ale receptorilor H1 și H2
- începeți tratamentul în ziua administrării STELFONTA și continuați timp de 8 zile
ex.  Famotidină (0,5 mg/kg cu administrare orală de două ori pe zi) și difenhidramină (2 mg/kg cu administrare orală de două ori pe zi)

Tratamentul induce o reacție inflamatorie locală semnificativă, care durează în general până la aproximativ 7 zile

Formarea plăgilor este o reacție intenționată la tratament și se preconizează că va apărea în toate cazurile
Suprafața maximă a plăgii a fost observată la 7 zile după tratament la majoritatea pacienților, deși întrun număr mic de cazuri dimensiunea plăgii a crescut timp de până la 14 zile după tratament.
Reepitelizare completă în decurs de 28 până la 42 de zile de la tratament (cu cazuri individuale care s-au vindecat până în ziua 84).
Suprafața plăgii va crește odată cu creșterea dimensiunii tumorii. Acesta nu este însă un indicator fiabil pentru dimensiunea sau gravitatea plăgii și pentru durata vindecării.
Aceste plăgi se remit prin vindecare de intenție secundară, cu intervenție minimă. Pot fi necesare măsuri de gestionare a plăgii, după cum consideră necesar medicul veterinar responsabil.
Viteza de vindecare depinde de mărimea plăgii.
Evenimentele adverse locale raportate frecvent, precum durere, echimoză/eritem/edem la locul injectării, șchiopătarea membrului tratat și formarea plăgii, depind de patologia localizată.
Plăgile pot ajunge să acopere suprafețe semnificativ mai mari decât dimensiunea inițială a tumorii.

Efectul STELFONTA asupra tumorilor mastocitare este limitat la locul injectării, deoarece acesta nu este activ la nivel sistemic. De aceea, STELFONTA nu trebuie utilizat în cazul bolii metastatice. Tratamentul nu previne dezvoltarea tumorilor mastocitare de novo. Tratamentul modifică arhitectura țesutului. De aceea, este improbabil să se poată obține o stadializare histologică precisă a tumorii după tratament. 

Tratarea tumorilor localizate la nivel mucocutanat (pleoape, vulvă, deschidere prepuțială, anus, gură), precum și la nivelul extremităților (de exemplu, labe, coadă) poate afecta funcționalitatea din cauza pierderii de țesut, asociate tratamentului. 

Prospect

No Related Stores

Cont

Meniu

Share