Tramvetol 50MG/ML sol inj

Categorie

Analgezice

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Tramadol clorhidrat

Descriere

Substante active: Tramadol clorhidrat

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru reducerea durerii post-operatorii usoare

Contraindicatii:

Nu se administreaza in asociere cu antidepresivele triciclice, inhibitori de monoamin-oxidaza si inhibitori ai recaptarii serotoninei.

Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la tramadol sau la oricare dintre excipienti.

Nu se utilizeaza la animalele cu epilepsie.

Gestatie: Studiile de laborator efectuate pe soareci si/sau sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice, materno-toxice. Se utilizeaza numai in confirmitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Lactatie: Studiile de laborator efectuate pe soareci si/sau sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte adverse legate de dezvoltarea peri-natala si port-natala a puilor. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuate de medicul veterinar responsabil.

Fertilitate: In cadrul studiilor de laborator efectuate pe soareci si/sau sobolani si iepuri, utilizarea tramadolului in doze terapeutice nu a afectat in mod advers performanta reproductiva si fertilitatea la masculi si femele. Se utilizeaza numai in conformitatea cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 10 fiole x 1 ml fiecare, 50mg/ml clorhidrat de tramadol

Cale administrare: Intramuscular, Intravenos

Doza recomandata:

Doza recomandata este de 2 - 4 mg clorhidrat de tramadol per kg greutate corporala, corespunzator la 0,04 - 0,08 ml produs per kg greutate corporala. Se pot administra doze repetate o data la 6 pana la 8 ore (3 - 4 ori pe zi). Doza maxima zilnica recomandata este e 16 mg/kg.

Administrarea intravenoasa trebuie efectuata foarte lent.

Specificatii:

Avand in vedere ca raspunsul individual la tramadol este variabil si depinde si de starea generala, schema optima de administrare a dozelor trebuie elaborata individual. In cazul in care produsul nu furnizeaza analgeziev adecvata in intervalul de 30 de minute dupa administrare sau pe durata oricarei perioade planificate pana la readministrare, trebuie utilizat un analgezic alternativ adecvat.

Reactii adverse:

S-au observat greata si varsaturi la caini dupa administrarea produsului. In cazuri rare poate sa apara hipersensibilitate. In cazurile de reactii de hipersensibilitate, tratamentu trebuie intrerupt.

Precautii:

Utilizati cu precautie la cainii cu insuficienta renala sau hepatica. La cainii cu insuficienta hepatica metabolizarea tramadolului in metaboliti activi poate fi scazuta, ceea ce poate reduce eficacitatea produsului. Unul dintre metabolitii activi ai tramadolului se excreta pe cale renala si, prin urmare, la cainii cu insuficienta renala poate si necasara ajustarea schemei de administrare a dozelor. La utilizarea acestui produs trebuie monitorizate functiile renala si hepatica.

Administrarea produsului concomitent cu produse cu actiune de deprimare a sistemului nervos central poate potenta efectele de deprimare a SNC si sistemului respirator.

Atunci cand produsul este administrat impreuna cu produse medicinale cu efect sedativ, durata sedatii poate fi crescuta. 

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
AI 39

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Tramadol clorhidrat
Cale administrare
Intramuscular, Intravenos
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/tramvetol_50_mg_ml_190293.pdf
Prospect

Meniu