Tramvetol 50MG 30CP
Tramadol clorhidrat
Substante active: Tramadol clorhidrat
Specii tinta: Caini
Indicatii:
Pentru reducerea durerii usoare acute si cronice musculoscheletice si la nivelul tesuturilor moi.
Contraindicatii:
Nu se administreaza in asociere cu antidepresivele triciclice, inhibitori de monoamin-oxidaza si inhibitori ai recaptarii serotoninei.
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la tramadol sau la oricare dintre excipienti.
Nu se utilizeaza la animalele cu epilepsie.
Gestatie: Studiile de laborator efectuate pe soareci si/sau sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice, materno-toxice. Se utilizeaza numai in confirmitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.
Lactatie: Studiile de laborator efectuate pe soareci si/sau sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte adverse legate de dezvoltarea peri-natala si port-natala a puilor. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuate de medicul veterinar responsabil.
Fertilitate: In cadrul studiilor de laborator efectuate pe soareci si/sau sobolani si iepuri, utilizarea tramadolului in doze terapeutice nu a afectat in mod advers performanta reproductiva si fertilitatea la masculi si femele. Se utilizeaza numai in conformitatea cu evaluarea beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.
Forma de prezentare:
Cutie de carton cu 3 blistere a cate 10 comprimate.
Comprimatele pot fi divizate in 2 parti egale.
Cale administrare: Oral
Doza recomandata:
Doza recomandata este de 2 - 4 mg clorhidrat de tramadol per greutate corporala o data la 8 ore sau dupa cum este necesar, in functie de intensitatea durerii.
Intervalul minim de administrare a dozelor este de 6 ore. Doza maxima zilnica este de 16mg/kg.
Indicat cainilor cu greutatea corporala mai mare de 6.25 kg.
Specificatii:
Efectul analgezic al clorhidratului de tramadol poate fi variabil. Se considera ca acest lucru se datoreaza diferentelor individuale de metabolizare a medicamentului in metabolitul activ primar O-desmetiltramadol. La unii caini (care nu prezinta raspuns), acest lucru poate face ca produsul sa nu declanseze analgezie.Pentru durerea cronica, trebuie luata in considerare analgezia multimodala. Cainii trebuie monitorizati in mod regulat de catre medicul veteerinar pentru a se asigura faptul ca durerea este ameliorata in mod adecvat. In cazul reaparitiei durerii sau al analgeziei insuficiente, poate fi necesara reconsiderarea protocolului de analgezie.
Reactii adverse:
Pot sa apara in mod frecvent sedare usoara si somnolenta, in special cand se administreaza doze mai mari.
Mai putin frecvent sau observat la caini: greata si voma dupa administrarea tramadolului.
In cazuri rare poate aparea hipersensibilitate. In cazurile de reactii de sensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt.
In cazuri foarte rare, tramadolul poate induce convulsii la cainii cu un prag scazut pentru aparitia convulsiilor.
Precautii:
Utilizati cu precautie la cainii cu insuficienta renala sau hepatica. La cainii cu insuficienta hepatica metabolizarea tramadolului in metaboliti activi poate fi scazuta, ceea ce poate reduce eficacitatea produsului. Unul dintre metabolitii activi ai tramadolului se excreta pe cale renala si, prin urmare, la cainii cu insuficienta renala poate si necasara ajustarea schemei de administrare a dozelor. La utilizarea acestui produs trebuie monitorizate functiile renala si hepatica. In cazurile in care acest lucru este posibil, oprirea terapiei analgezice pe termen lung trebuie efectuata in mod gradat.
Depozitare: A nu se lasa la vederea si indemana copiilor, Nu necesita conditii speciale de depozitare
Fisa tehnica
- Prescriptie
- DA
- Specii tinta
- Caini
- Substanta activa
- Tramadol clorhidrat
- Cale administrare
- Oral
- Link ICMBV
- http://www.icbmv.ro/prospecte/tramvetol_50_mg_190294.pdf