Stelfonta 2ml

Categorie

Afectiuni oncologice

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Tigilanol tiglat

Descriere

Substante active: Tigilanol tiglat

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul tumorilor mastocitare subcutanate nemetastatice (clasificarea OMS) nerezecabile, localizate la nivelul cotului sau jaretului sau distal față de acestea, și al tumorilor mastocitare cutanate nemetastatice nerezecabile la câini. Tumorile trebuie să aibă un volum mai mic sau egal cu 8 cm3 și să fie accesibile pentru efectuarea injecției intratumorale.

Forma de prezentare:

Flacon de 2ml de unică folosință cu 1mg tigilanol tiglat/ml

Cale administrare: Intratumoral

Timp asteptare:

Tratamentul induce o reacție inflamatorie locală semnificativă, care durează în general până la aproximativ 7 zile

Doza recomandata:

Administrare intratumorală;
Suprafața tumorii mastocitare vizată pentru tratament trebuie să fie intactă, pentru a reduce la minimum scurgerea produsului după injectare;
Inainte de a administra acest produs medicinal veterinar, este esențial să fie inițiate medicații concomitente (corticosteroizi, blocante ale receptorilor H1 și H2), pentru a preveni riscul de degranulare a mastocitelor;
Administrați produsul medicinal veterinar ca doză unică de 0,5 ml/cm3 de volum tumoral, determinată în ziua administrării (după inițierea medicațiilor concomitente) ;

Doza maximă de produs medicinal veterinar este de 0,15 ml/kg greutate corporală (care corespunde cu 0,15 tigilanol tiglat/kg greutate corporală), fără a depăși 4 ml pentru un câine, indiferent de numărul de tumori tratate, volumul tumoral sau greutatea corporală a câinelui.

Doza minimă de produs medicinal veterinar este de 0,1 ml, indiferent de volumul tumoral sau greutatea corporală a câinelui.

Administrare cu seringă sterilă de tip Luer lock, cu un ac cu calibrul de 23-27 

Specificatii:

Medicație concomitentă: concomitent cu fiecare tratament cu STELFONTA, pentru a preveni riscul potențial de degranulare a mastocitelor: 

Corticosteroizi (prednison sau prednisolon cu administrare orală):
 Incepeți tratamentul cu 2 zile înainte de tratamentul cu STELFONTA la o doză totală de 1 mg/kg, cu 0,5 mg/kg administrate pe cale orală de două ori pe zi (PO BID);
 Continuați zilnic până la 4 zile după tratament (adică 7 zile în total);
 Reduceți doza de corticosteroizi la o singură doză de 0,5 mg/kg cu administrare orală, o dată pe zi (PO OID), timp de încă 3 zile.

Blocante ale receptorilor H1 și H2
 Incepeți tratamentul în ziua administrării STELFONTA și continuați timp de 8 zile
ex.  Famotidină (0,5 mg/kg cu administrare orală de două ori pe zi) și difenhidramină (2 mg/kg cu administrare orală de două ori pe zi).

Precautii:

Efectul STELFONTA asupra tumorilor mastocitare este limitat la locul injectării, deoarece acesta nu este activ la nivel sistemic. De aceea, STELFONTA nu trebuie utilizat în cazul bolii metastatice. Tratamentul nu previne dezvoltarea tumorilor mastocitare de novo. Tratamentul modifică arhitectura țesutului. De aceea, este improbabil să se poată obține o stadializare histologică precisă a tumorii după tratament. 

Tratarea tumorilor localizate la nivel mucocutanat (pleoape, vulvă, deschidere prepuțială, anus, gură), precum și la nivelul extremităților (de exemplu, labe, coadă) poate afecta funcționalitatea din cauza pierderii de țesut, asociate tratamentului. 

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M228

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Tigilanol tiglat
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/stelfonta-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu