Zelys 5mg x 30 cpr.

Categorie

Afectiuni cardiovasculare

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Pimobendan

Descriere

Substante active: Pimobendan

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul insuficientei cardiace congestive la caine, cauzata de insuficienta valvulara (regurgitatie mitrala si/sau tricuspida) sau cardiomiopatiei dilatative.

Contraindicatii:

Nu utilizati pimobendan in cardiomiapatia hipertrofica sau in boli la care nu se poate obtine ameliorarea debitului cardiac din motive functionale sau anatomice (cum ar fi, de exemplu, stenoza aortica).
Deoarece pimobendanul este metabolizat in principal in ficat, el nu trebuie utilizat la cainii cu disfunctii hepatice severe.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 5 blistere x 6 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

A nu se depasi doza recomandata.
A se determina cu precizie greutatea corporala inaintea tratamentului, pentru a asigura dozarea corecta. Comprimatele trebuie administrate pe cale orala, doza fiind intre 0,2 mg si 0,6 mg pimobendan/kg greutate corporala. Doza trebuie divizata in doua adminsitrari zilnice (0,25 mg/kg greutate corporala, per fiecare administrare), utilizand o combinatie potrivita de comprimate intregi sau jumatati. O jumatate de doza dimineata si cealalta dupa aproximativ 12 ore. 
Fiecare administrare trebuie facuta cu aproximativ o ora inainte de masa. Sunt ingerate in mod spontan de catre animal sau se plaseaza la baza limbii.
Un comprimat masticabil la 5 mg dimineata si un comprimat masticabil de 5 mg seara pentru o greutate corporala de 20 kg.
Comprimatele sunt divizabile in 2 pentru comprimatele de 1,25mg si 5mg.
Produsul poate fi administrat in asociere cu un diuretic, cum ar fi, de exemplu, furosemidul.

Reactii adverse:

In cazuri rare, pot sa apara un efect cronotop usor pozitiv (cresterea frecventei cardiace) si voma, dar aceste efecte sunt dependente de doza si pot fi evitate prin reducerea dozei.
In cazuri rare, s-au observat diaree tranzitorie, anorexie si letargie.
Cu toate ca legatura cu pomibendanul nu a fost clar stabilita, in cazuri foarte rare, in timpul tratamentului se pot observa semne ale efectelor asupra hemostazei primare (petesii la nivelul mucoaselor, hemoragii subcutanate). Aceste semne dispar cand tratamentul este intrerupt. In cazuri rare s-a observat o crestere a cazurilor de regurgitare a valvei mitrale in timpul tratamentului cronic cu pimobendan la cainii cu valvulopatie mitrala.

Precautii:

Trebuie verificata cu regularitate glicemia la cainii cu diabet zaharat.
La animalele tratate cu pimobendan se recomanda monitorizarea functiei si morfologiei cardiace.
Comprimatele masticabile sunt aromate. Pentru a evita ingestia accidentala, depozitati comprimatele departe de accesul animalelor.
 
Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator efectuate pe sobolani sau iepuri nu au demonstrat efecte teratogene sau fetotoxice. Totusi, aceste studii au demonstrat efecte maternotoxice si embriotoxice la doze mari si au aratat, de asemenea, ca pimobendanul este excretat in lapte. Siguranta produsului nu a fost evaluata la catele in perioada de lactatie sau gestatie. Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea raportului beneficiu/risc efectuata de medicul veterinar responsabil.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M260

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Pimobendan
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://www.icbmv.ro/prospecte/zelys_5_mg_modif_2.pdf
Prospect

Meniu