Isemid 1mg x 90 cpr.

Categorie

Afectiuni cardiovasculare

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Torasemida

Descriere

Substante active: Torasemida

Specii tinta: Caini

Talie: Mica, Toy

Indicatii:

Pentru tratamentul semnelor clinice, incluzand edemul pulmonar, asociate insuficientei cardiace congestive la caini.

Contraindicatii:

A nu se utiliza in cazul insuficientei renale.
A nu se utiliza in cazul deshidratarii severe, hipovolemiei sau hipotensiunii arteriale.
A nu se utiliza concomitent cu alte diuretice de ansa.
A nu se utiliza in cazul hipersensibilitatii la substanta activa sau oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 9 blistere x 10 comprimate fiecare

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Doza recomandata initiala/de intretinere este de 0.13 pana la 0.25 mg torasemida/kg greutate corporala/zi, o data pe zi.
In cazul edemului pulmonar moderat sau sever, aceasta doza poate fi crescuta daca este necesar pana la doza maxima de 0.4 mg/kg greutate corporala/zi, o data pe zi.
Dozele de 0.26 mg/kg si mai mari trebuie administrate pe o perioada maxima de 5 zile. Dupa aceasta perioada, doza trebuie redusa la doza de intretinere si cainele trebuie evaluat de medicul veterinar in cateva zile.
Tabelul din prospect arata schema de ajustare a dozei in cadrul domeniului recomandat de doze intre 0.13 to 0.4 mg/kg/zi.
Doza trebuie ajustata pentru a mentine confortul pacientului, acordand atentie functiei renale si statusului electrolitilor. Odata ce semnele de insuficienta cardiaca congestiva au fost controlate si pacientul este stabil, trebuie continuat cu doza cea mai mica, daca este necesara o terapie pe termen lung cu acest medicament.
In cazul in care comprimatul nu este ingerat in mod spontan de catre caine, poate fi administrat de asemenea impreuna cu hrana sau direct in gura cainelui.

Specificatii:

Doza initiala/de intretinere poate fi crescuta atunci cand edemul pulmonar devine mai sever, cum este cazul in care ajunge in stadiul de edem alveolar (vezi si sectiunea 4.9). 
 

Reactii adverse:

Intr-un studiu clinic, s-au observat foarte frecvent insuficienta renala, o crestere a parametrilor sanguni renali, hemoconcentratie si modificarea nivelurilor de electroliti (clorura, sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, calciu).
Frecvent s-au observat urmatoarele semne clinice: simptome gastrointestinale pasagere cum ar fi voma si diareea, deshidratare, poliurie, polidipsie, incontinenta urinara, anorexie, scaderea in greutate si letargie.
Alte efecte asociate cu activitatea farmacologica a torasemidei au fost observate in studiile preclinice la cainii sanatosi la doza recomandata, cum ar fi usacrea mucoasei cavitatii bucale, cresteri reversibile ale concentratiilor serice ale glucozei si aldosteronului, scaderea densitatii urinei si cresterea pH-ului urinei.

Precautii:

La cainii care prezinta un edem pulmonar acut ce necesita tratament de urgenta, utilizarea de medicamente injectabile trebuie luata in considerare initial inainte de inceperea terapiei diuretice orale.
Functia renala (masurarea valorilor ureei si creatininei din sange, precum si a raportului dintre proteinele urinare : creatinina (UPC), starea de hidratare si starea electrolitilor serici, trebuie monitorizati inainte si in timpul tratamentului la intervale foarte regulate, in conformitate cu evaluarea beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil (vezi pct. 4.3 si 4.6 din RCP). Raspunsul diuretic la torasemida poate creste in timp dupa administrarea repetata, in special la doze mai mari de 0,2 mg / kg si zi; prin urmare, ar trebui avuta in vedere monitorizarea mai frecventa.
Torasemida trebuie utilizata cu prudenta in cazurile de diabet zaharat. Monitorizarea glicemiei la animalele cu diabet zaharat este recomandata inainte si in timpul tratamentului. La cainii cu dezechilibru electrolitic preexistent si / sau de apa, acest lucru trebuie corectat inainte de tratamentul cu torasemida.
Deoarece torasemida creste setea, cainii trebuie sa aiba acces liber la apa proaspata.
In cazul pierderii poftei de mancare si / sau varsaturilor si / sau letargiei sau in cazul ajustarii tratamentului, trebuie evaluata functia renala (ureea si creatinina din sange, precum si raportul dintre proteinele urinare : creatinina (UPC)).
Intr-un studiu clinic, Isemid si-a demonstrat eficacitatea atunci cand este utilizat ca tratament de prima intentie. Deoarece in cadrul acestui studiu nu a fost evaluata inlocuirea unui diuretic de ansa alternativ cu acest produs medicinal veterinar, o astfel de modificare ar trebui pusa in aplicare numai pe baza unei evaluari a raportului beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil.
Siguranta si eficacitatea produsului nu a fost evaluata pentru cainii cantarind mai putin de 2.5 kg. In cazul acestor animale, utilizati numai pe baza unei evaluari raportului beneficiu-risc efectuata de medicul veterinar responsabil.
Comprimatele sunt aromate.
 
Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Studiile de laborator pe sobolani si iepuri au aratat fetotoxicitate la doze maternotoxice. Deoarece siguranta produsului nu a fost stabilita la speciile tinta, utilizarea produsului nu este recomandata in cazul animalelor gestante, in lactatie sau in cazul celor de reproductie.

Depozitare: Nu necesita conditii speciale de depozitare

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M256

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Torasemida
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/ro/documents/product-information/isemid-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu