Fortekor Plus 5/10 mg 3x10tbl

Categorie

Afectiuni cardiovasculare

Producator
Specie

Caini

Substanta activa

Benazepril, Pimobendan

Descriere

Substante active: Benazepril, Pimobendan

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Pentru tratamentul insuficientei cardiace congestive datorate insuficientei valvei atrio-ventriculare sau cardiomiopatiei dilatative la caini. FORTEKOR PLUS este o combinatie cu doza fixa si trebuie sa fie folosit doar la subiecti ale caror semne clinice se trateaza cu succes prin administrarea in mod simultan a acelorasi doze ale componentelor individuale (pimobendan si benazepril clorhidrat).

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza in cazurile de cardiomiopatii hipertrofice sau stari clinice in care cresterea ritmului cardiac nu este posibila din considerente functionale sau anatomice (de exemplu stenoza aortica sau pulmonara).
Nu se utilizeaza in cazurile de hipontensiune, hipovolemie, hiponatremie sau insuficienta renala acuta.
Nu se utilizeaza in timpul gestatiei si lactatiei. 
Nu se utilizeaza in cazurile de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 30 comprimate

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

FORTEKOR PLUS este un produs de combinatie fixa care trebuie utilizat numai la cainii care necesita ambele substante active care urmeaza sa fie administrate concomitent la aceasta doza fixa.
Gama recomandata a dozei pentru FORTEKOR PLUS este de 0,25 - 0,5 mg pimobendan per kg greutate corporala si 0,5 - 1 mg benazepril clorhidrat per kg greutate corporala impartita in doua doze zilnice. Comprimatele FORTEKOR PLUS trebuie administrate pe cale orala, de doua ori pe zi, la interval de 12 ore (dimineata si seara) si cu aproximativ 1 ora inainte de hranire.
Comprimatele pot fi rupte de-a lungul liniei mediane.

Greutatea cainelui (kg) FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg comprimate
Dimineata Seara
10 - 20 kg 0,5 cpr. 0,5 cpr.
20 - 40 kg 1 cpr. 1 cpr.
40 - 60 kg 2 cpr. 2 cpr.

Reactii adverse:

Pimobendan
Pot sa apara un efect cronotrop pozitiv moderat si voma, in cazuri rare. Aceste efecte depind, insa, de dozaj si pot fi evitate prin reducerea dozei in situatiile respective. S-au observat, tranzitoriu, diaree, anorexie sau letargie, in cazuri rare.
Benazepril clorhidrat
Foarte rar, s-a observat la caini voma tranzitorie, lipsa de coordonare sau semne de oboseala, in timpul experientei post-marketing. Foarte rar, la cainii cu boala renala cronica, benazepril poate creste concentratiile de creatinina plasmatica la inceputul terapiei. Cresterea moderata a concentratiilor de creatinina plasmatica in urma administrarii inhibitorilor ACE este compatibila cu reducerea hipertensiunii glomerulare induse de acesti agenti, astfel incat nu exista motive pentru oprirea tratamentului in absenta altor semne.

Precautii:

In cazul bolilor renale cronice, se recomanda verificarea starii de hidratare a cainelui inainte de inceperea terapiei si monitorizarea creatininei plasmatice si a numarului de eritrocite in sange pe parcursul terapiei.
Intrucat pimobendan se metabolizeaza in ficat, produsul nu trebuie sa fie administrat cainilor care sufera de insuficienta hepatica severa.
Eficacitatea si siguranta produsului nu au fost stabilite la cainii cu greutate corporala sub 2,5 kg sau sub 4 luni ca varsta.

Utilizare in perioada de gestatie sau lactatie:
A nu se folosi in perioada de gestatie sau lactatie.
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la cainii aflati in perioada de reproducere, gestatie sau lactatie.
Studiile de laborator pe sobolani si iepuri cu pimobendan au demonstrat efecte fetotoxice la doze materno-toxice. Studiile de laborator pe sobolani si iepuri cu pimobendan nu au demonstrat efect in ceea ce priveste fertilitatea. Studiile de laborator pe sobolani au demonstrat ca pimobendan se excreta in lapte.
Studiile de laborator pe sobolani cu benazepril au demonstrat efecte fetotoxice (malformatia tractului urinar fetal) la doze netoxice din punct de vedere maternal. Nu se cunoaste daca benazepril se secreta in laptele catelelor aflate in perioada de lactatie.

Depozitare: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25°C, A se pastra in ambalajul original, in locuri ferite de umezeala, la temperaturi de pana la 25°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M215

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Caini
Substanta activa
Benazepril, Pimobendan
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/fortekor-plus-epar-product-information_ro.pdf
Prospect

Meniu