Amodip 1,25mg x 100 cpr.

Categorie

Afectiuni cardiovasculare

Producator
Specie

Pisici

Substanta activa

Amlodipina

Descriere

Substante active: Amlodipina

Specii tinta: Pisici

Indicatii:

Pentru tratamentul hipertensiunii sistemice la pisici.

Contraindicatii:

A nu se utiliza in caz de soc cardiogen si stenoza aortica severa.
A nu se utiliza in caz de insuficienta hepatica severa.
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 10 blistere x 10 comprimate fiecare

Cale administrare: Oral

Doza recomandata:

Comprimatele de amlodipina trebuie administrate oral cu sau fara mancare la o doza recomanda de initiere de 0,125 - 0,25 mg/kg.
Dupa 14 zile de tratament, doza poate fi dublata ulterior sau marita pana la 0,5 mg/kg o data pe zi in masura in care nu s-a ajuns la un raspuns clinic adecvat (de exemplu, tensiunea arteriala sistolica se mentine peste 150 mmHg sau se obtine o scadere de mai putin de 15% de la valoarea masuratorii de dinainte de tratament).
Greutatea pisicii (kg) Doza de initiere (numarul de tablete)
2,5 - 5,0 kg 0,5 cpr.
5,1 - 10,0 kg 1 cpr
10,1 si peste 2 cpr.

Comprimatele sunt aromatizate. Acestea pot fi administrate direct sau cu o cantitate mica de mancare.

Specificatii:

Cauza principala si/sau co-morbiditatile hipertensiunii, cum ar fi hipertiroidismul, boala renala cronica si diabetul, trebuie identificate si tratate.
Se recomanda ca hipertensiunea sa fie confirmata prin masurarea tensiunii arteriale sistolice inaintea inceperii tratamentului.
Administrarea in mod continuu a produsului de-a lungul unei perioade prelungite de timp trebuie sa fie conforma cu o evaluare permanenta a raportului beneficiu/risc, efectuata de medicul veterinar curant, care include masurarea in mod regulat a tensiunii arteriale sistolice pe durata tratamentului (de exemplu, la fiecare 6 pana la 8 saptamani).

Reactii adverse:

Varsaturile usoare si trecatoare au fost o reactie adversa foarte frecventa in studiile clinice (13%). Reactiile adverse frecvente au fost tulburarile digestive usoare si trecatoare (de exemplu, anorexia sau diarea), letargia si deshidratarea.
S-a observat foarte frecvent o usoara gingivita hiperplastica cu o oarecare marire a ganglionilor limfatici submandibulari la o doza de 0,25 mg/kg, la pisici adulte tinere, dar nu si in studiile clinice cu pisici hipersensibile, mai in varsta. Acest lucru nu necesita, de obicei, intreruperea tratamentului.

Precautii:

Sunt necesare precautii speciale in cazul pacientilor cu boala hepatica din cauza faptului ca amlodipina este intens metabolizata cu precadere la nivelul ficatului. Pentru ca nu au fost derulate studii pe animale cu boala hepatica, utilizarea produsului in cazul acestor animale trebuie sa se bazeze pe evaluarea raportului beneficiu/risc de catre medicul veterinar curant.
Administrarea amlodipinei poate conduce uneori la scaderea concentratiei potasiului si a clorului seric. Se recomanda monitorizarea acestor concentratii pe perioada tratamentului. Pisicile mai in varsta care sufera de hipertensiune si boala cronica renala pot de asemenea sa prezinte si hipopotasemie ca urmare a suferintelor lor preexistente.
Siguranta amlodipinei nu a fost stabilita in cazul pisicilor cu o greutate corporala mai mica de 2.5 kg. Siguranta nu a fost testata in cazul pisicilor cu insuficienta cardiaca. Utilizarea in aceste cazuri trebuie sa se bazeze pe evaluarea raportului beneficiu/risc de catre medicul veterinar.
Comprimatele masticabile sunt aromatizate. Pentru a evita orice fel de ingestie accidentala, nu lasati comprimatele la vederea animalelor.
 
Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Nu s-au demonstrat dovezi de teratogenitate sau toxicitate reproductiva in studiile pe rozatoare. Siguranta amlodipinei nu a fost stabilita pentru perioada gestatiei sau lactatiei la pisici. Utilizarea produsului trebuie facuta pe baza evaluarii beneficiu/risc de catre medicul veterinar curant.

Depozitare: A nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C

Read moreShow less
Detalii ale produsului
M252

Fisa tehnica

Prescriptie
DA
Specii tinta
Pisici
Substanta activa
Amlodipina
Cale administrare
Oral
Link ICMBV
http://136.255.135.82/prospecte/amodip_125_mg_200033.pdf
Prospect

Meniu